Harap-Alb
Harap-Alb
Un spectacol din literatura română clasică, despre valori românești atemporale. Un spectacol pentru copii, dar nu doar pentru ei.
Regia: Toma Hogea
Scenografia: Alina Pușcașu
Muzica: Cári Tibor
Coregrafia: Răzvan Rotaru
Actori: Ionuț Pîrvulescu, Adrian Jivan, Claudiu Dogaru, Lucian Matei, Bogdan Spiridon, Cătălin Ursu, Patricia Gavril, Raul Bastean, Alina Chelba-Spiridon, Mădălina Ghițescu-Petre, Raul Lăzărescu, Raluca Grumăzescu, Olivera Iovanovici.
Inspirat de povestea lui Ion-Creangă, „Harap-Alb” descoperă publicului prietenii inedite și pline de haz, oameni înțelepți și curați la suflet din zone etnografice diferite ale țării. Este al doilea spectacol dintr-o trilogie imaginată de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara pentru a-i apropia pe copii de valori incontestabile ale poporului român: tradiția, folclorul autentic, dar și așezarea noastră sufletească, umorul, bunacuviință.
Montarea basmului ,,Harap-Alb”, din literatura clasică, este nu numai „o opțiune regizorală”, ci și o reevaluare și o repunere scenică a unui text de mare valoare. Reîntoarcerea la basmul românesc, la tradițiile și obiceiurile arhaice, la valoarea și autenticitatea cuvântului sunt argumentele necesare pentru a transpune scenic acest text unic, care devine un spectacol complex, dinamic, divers, modern, împletind actorie, pantomimă, muzică originală, coregrafie, elemente animate, proiecții.
Diversitatea elementelor scenice, originalitatea montării, combinația textului clasic cu viziunea regizorală și scenografică modernă sunt „ingrediente” care compun un univers scenic mirific, pur românesc, într-o premieră absolută, realizată cu o echipă profesionistă și cu o garnitură de actori de la Teatrul Național, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, dar și din teatrul independent timișorean, mărturisește regizorul Toma Hogea.
„Munte cu munte se ajunge, dară om cu om…”. Basm românesc, autentic, un mac prins în cununa carierei mele, ocazie unică în cariera unui actor. Spectacolul aduce o nuanță complet nouă personajelor lui Creangă, bogăția lingvistică și estetică a României fiind redată mai bine ca niciodată în context european. (Mădălina Ghițescu-Petre, actriță)
Accesul se face pe bază de bilete, disponibile la Casa de Cultură (Str. Miron Costin nr.2).
Prețul unui bilet este 20 lei.